Logo Logo

Van oude fabriek naar nieuwe stedelijke hotspot

Iedereen die Arnhem kent, kent de Cobercofabriek: de momenteel ontoegankelijke parel aan de Rijn, direct naast het hart van de stad. Deze unieke plek wordt getransformeerd tot nieuwe stedelijke hotspot ‘De Melkfabriek’. Onder het gebied De Melkfabriek vallen de oude Cobercofabriek met onder meer het Ketelhuis en de Flessenloods, de pleinen, de boulevard en nieuwbouwwoningen. Op deze pagina krijg je alvast een indruk van hoe De Melkfabriek eruit kán komen te zien. Maar... De Melkfabriek wordt gecreëerd samen met jou. Dus wie weet ziet het er met jouw aanvullingen wel binnenkort heel anders uit! Ideeën? Neem contact op.

Een plek voor iedereen

Het gebied ademt de industriële geschiedenis van Coberco. Gelegen tussen de binnenstad en de industriële bedrijvigheid, direct aan de zonnige zijde van de Rijn en dicht bij de uitvalswegen, vormt het Cobercoterrein een fantastische basis om een nieuwe stadswijk te scheppen. Dé nieuwe creatieve hotspot van Arnhem waar wonen, werken, winkelen, genieten en ontspannen samenkomen. Met het openstellen van het gebied krijgen Arnhemmers er een prachtig stuk stad bij. Een waardevolle aanvulling. Een plek voor iedereen!

3 belangrijke pijlers

De Melkfabriek wordt een stuk stad met duidelijke kenmerken. Iedereen die de plek bezoekt, die er woont of die er onderneemt denkt daar hetzelfde over. Doordat iedereen zich verbindt aan de 10 gedragsprincipes van De Melkfabriek. Deze 10 principes passen allen onder 3 belangrijke pijlers, die De Melkfabriek vormen. Circulariteit, verrassend verbinden en het Cityplot principe.

Meer weten? Je kunt ook alles teruglezen in het speciale online boekje. 

Kunst in De Melkfabriek

De Melkfabriek ademt creativiteit. Wat past daar beter bij dan kunst? Kunst in alle vormen en maten. Kunst neemt dan ook een belangrijke plek in, in De Melkfabriek. Je komt het tegen aan de wanden en tijdens expositites. Maar wie weet, zit je er binnenkort ook wel aan te dineren. Meer weten over Kunst in De Melkfabriek?

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?